translate

Friday 16 March 2012

Pai Crustless

300 gm daging kisar
200gm udang dibuang kulitnya
2 batang sosej dipotong kecil
5 biji cendawan butang dipotong kecil
2 biji tomato dipotong dadu
Lada benggala dipotong dadu
1 labu bawang besar dipotong dadu
serbut lada hitam
1 sudu teh oregano
2 sudu besar minyak masak
garam dan gula

bahan untuk pai
1 cawan susu segar
5 biji telur
120gm ceddar diparut

Panaskan minyak dan tumis bawang besar, kemudian masukkan daging.Biar sedikit masak.
biar air daging kering.  Kemudian masukkan serbut lada hitam dan oreganu.
Masukkan tomato, lada benggala, cebdawan butang, dan masukkan garam dan sedikit gula.
Angkat dan biar seketika.

Pecahkan telur , pukul dengan garfu dan kemudian masukkan susu segar(lakukan dalam mangkuk kaca tahan panas)
Masukkan bahan yang ditumis tadi.
Susun udang dan sosej(yang telah direbus dahulu)
Tabur ceddar dan bakar selama 50 minit dengan suhu 180 C

No comments:

Post a Comment