9 biji telur(yang baru keluar peti sejuk)
60gm gula halus
80gm tepung naik sendiri
1 sudu teh esen vanila
Serunding daging secukupnya
Caranya
Panaskan ketuhar dengan suhu 170- 180C
Pukul telur sehingga berbuih. Masukkan gula pukul/putar lagi sehinggga pekat.
Masukkan tepung dan esen vanila
Kaup dan balik dan pastikan semuanya sebati.
Alas loyang dengan kertas kek.
Masukkan separuh dari adunan dan bakar selama 10 minit.
Keluarkan dan tabur dengan inti/serunding.
Masukkan lebihan adunan tadi.
Bakar selama 20 minit lagi.
Sejukkan seketika.
PS.yang ni kak buat sendiri inti dagingnya dengan menggunakan rempah kurma..
Bila kesempatan kak akan tuliskan resepinya....
yang ni inti serunding daging...
Kak Yah ooiii... kreatif sungguh...sambah daging ada 1 pakt dok tunggu kat dapur tu...nak gi buat la ni...
ReplyDeleteMenyelerakan nampak... boleh try ni...
ReplyDelete