translate

Monday, 27 May 2013

Roti Bakar Tuna Berkeju

Roti keping
Tuna
Sosej(rebus dan potong nipis)
Cili merah(hiris nipis)
Telur(pukul dengan garfu)
Serbuk lada hitam
Parutan mozarella

Nipiskan roti dengan menggunakan penggelek/torak.
Masukkan ke dalam petitin atau bekas yang sesuai.  Tekan dan biar beralun dan membentuk bunga.
Bakar selama 15 minit dengan suhu 170C.  Keluarkan dari oven.
Masukkan tuna diikuti sosej, cili, telur,lada hitam dan parutan mozarella.
Bakar semula dalam ketuhar selama 20 minit atau sehingga telur kelihatan masak.
Keluarkan dari petitin.

2 comments:

  1. Sah sah sedap ni..hari tu Ros buat inti kastard..pernah juga buat inti ayam berkeju...memang sedapkan cikgu??

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum...emmm buat hujung minggu sedappppp ni..

    ReplyDelete