translate

Monday, 6 June 2016

Biskut Coco Crunch

Sumber resepi..Blog CitaRasa Wan

Bahannya
250gm mentega
180gm gula perang
2 biji kuning telur
300gm tepung gandum
30gm tepung jagung
1/4st baking powder
1/4st soda bicabornat
100gm coco crunch (yang telah dikisar hancur)
Coco crunch(untuk hiasan atasnya)
Untuk resepi kakyah ini bahan 50gm coklat chip kakyah tak masukkan.

Caranya
kacau mentega dengan gula perang sehingga sebati.
Masukkan telur.  Kacau seketika.
Ayak tepung gandum bersama tepung jagung baking powder dan soda bicarbonat..
Masukkan bahan yang diayak ke dalam adunan mentega tadi.  Uli sampai lembut.
Sapu loyang dengan sedikit mentega.
Bulatkan adunan sebesar guli dan tekan coco crunch di atasnya.
Bakar dalam ketuhar yang telah dipanaskan dengan suhu 180C selama 25 minit atau biskut masak.

Untuk topping coklat di atasnya
Ketulan coklat putih(dicairkan dengan teknik double boil)
Paipkan atas biskut yang telah sejuk.

1 comment:

  1. SELAMAT BERPUASA
    tengok siang2 semua nmpak sedappp ja

    ReplyDelete