Bahan-bahannya
Setengah tahil agar-agar kering
4 cawan air
12 sudu besar gula
1 cawan susu cair
Sebiji telur
3 sudu besar tepung kastad
2 sudu besar serbuk koko
Caranya
Masak agar-agar dengan air hingga hancur. Masukkan gula. Bila mendidih bahagikan kepada dua bahagian.
Bancuh kastad dengan susu dan telur. Tapiskan.
Masukkan ke dalam satu bahagian agar-agar tadi. Masak hingga hampir pekat dan mendidih. Angkat.
Bancuh serbuk koko dengan sedikit air panas dan campurkan pada bahagian agar-agar yang satu lagi. Ambil 2 senduk daripada adunan agar-agar kastad dan campurkan ke dalam adunan agar-agar koko tadi. Masak hingga mendidih semula. Masukkan adunan tersebuk secara berselang seli setiap senduk sehingga habis. Boleh disejukkan dan dipotong bila beku.
Blog kak yah ni boleh dijadikan sumber inspirasi. Terima kasih tak terhingga diatas usaha gigih. Tq Senyum Sokmo
ReplyDeletegorgeous!!
ReplyDeletekak..klu pakai agar2 yg cap burung tu kira 1 paket ker..
ReplyDeletesetahil tu brapa gram?
ReplyDeleteSetengah tahil.18.5gm..ini yg jenis bertali..kalu 20gm pun ok lagi..
ReplyDelete