translate
Wednesday, 6 March 2013
Kek Labu
1 1/2 cawan tepung kek
1 cawan margerin
1 cawan gula kastor
1 sudu teh baking powder
1 sudu besar mentega
4 biji telur
1 cawan labu yang telah direbus dan dilenyekkan
1 sudu teh esen vanila
Ayak tepung kek bersama baking powder
Pukul margrin, mentega dengan gula hingga kembang.
Masukkan telur satu persatu. Putar hingga kembang.
Masukkan tepung,esen dan labu. Kacau.
Masukkan dalam loyang yang telah disapu margerin dan dialas dengan kertas kek.
Bakar dalam oven yang telah dipanaskan terlebih dahulu. Bakar selama 45 minit dengan suhu 180C
Cara kak..bakar pada minit awalnya selama 15minit menggunakan api bawah dan baki selebihnya barulah mengguna api atas dan bawah.
Cara membuat tepung kek
3/4 cawan tepung gandum
1/4 cawan tepung jagung
Campurkan dan ayak. Dah siap tepung kek kita..tapi ini untuk secawan tepung kek..resepi di atas 1 1/2 cawan kena buat lagi laa..
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Salam Kak Yah,
ReplyDeleteumi tak pernah buat kek labu...mcm mana rasanya ya?
sedap..wangi baunya..
ReplyDeleteNampak menarik kek labu kak yah tu..naik cantek je kek tu..gebus..mesti sedapkan..tuk minum petang2 dengan secawan kopi :-)
ReplyDeleteSedapnya kek labu...saya suka apa2 menu labu... sedap kan...
ReplyDeleteTerima kasih sudi share resepi kek labu. Saya ambil ye untuk mencuba, dan kalau menjadi halalkan ye jika saya buat berniaga menggunakan resepi puan
ReplyDeleteKalau nak buat tepung kek untuk 1 1/2 cawan macam mana?
ReplyDelete