Bahannya
2 cawan tepung gandum
2 sudu teh baking powder
1 sudu besar ovelette
1 cawan minyak masak
5 biji telur
1 sudu teh esen vanila
1 cawan susu pekat
1/2 cawan gula pasir halus
1 biji sunkish - parut kulitnya dan ambil jusnya.
Caranya
Ayak tepung bersama baking powder.
Pukul telur bersama ovellete dan gula pasir hingga kembang.
Masukkan susu dan pukul biar lagi kembang.
Masukkan esen vanila, jus oren dan parutan kulit limau tersebut.
Masukkan tepung dan minyak secara berselang seli. Kaup dan balik (guna senduk aje)
Sapukan loyang dengan margerin dan alas dengan kertas kek.(loyang 7in)
Masukkan adunan ke dalam loyang(kalau nak jadikan berkaler buatlah macam biasa)
Bakar dalam ketuhar yang telah dipanaskan terlebih dahulu dengan suhu 170C selama 45 minit.
Angkat dan boleh dikeluarkan dari loyang.
No comments:
Post a Comment