Terima kasih kepada Ida Osman atas perkongsian resepi.
Bahannya
Sebungkus puff pastry(jenama KAWAN) Potong 4 memanjang
30gm putih telur
110gm gula ising
1/4 sudu teh esen badam
Sedikit garam
Hirisan badam
1 sudu kecil jus lemon
Susun kulit puff atas loyang.
Pukul putih telur dan garam hingga sedikit kembang.
Masukkan gula ising. Pukul hingga pekat/kembang.
Masukkan esen badam dan jus lemon. Putar seketika.
Sapu adunan ke atas kulit puff. Tabur hirisan badam.
Bakar selama 5 minit dengan suhu 200C dan alih ke suhu 160C dan bakar lagi selama 15 - 20 minit atau sehingga masak kegaringan.
Bila jejari sejuk simpan dalam bekas bertutup.
as salam kakyah, macam sedap lah jejari ni teringin jugak nak buat , nak copy resepi ya
ReplyDeletesukanya makan puff..nak beli lah nanti..
ReplyDeleteNampak mudah...boleh cuba ni
ReplyDelete