translate

Monday, 11 August 2014

Puding Tauhu

10gm agar-agar serbuk
9 mug air
2 tin susu pekat manis
2 tin susu cair

Kuah
Laici dalam tin
Buah-buahan campuran dalam tin
Air gula

Cara-caranya
Masak agar-agar bersama air hingga mendidih.  
Kemudian  masukkan susu cair dan pekat kedalamnya.
Kacau untuk mengelakkannya melimpah keluar.
Pastikan agar-agar mendidih untuk kali kedua.
Angkat dan tuangkan dalam bekas/mangkuk.
Bekukan.

Kuahnya pula..
Satukan air laici dalam tin dan air gula(ikut kesukaan kemanisannya)

Cara makan....
Masukkan kuah air gula bercampur air laici ke dalam  
Sedia untuk dimakan.

1 comment:

  1. I love your blog.. very nice colors & theme.
    Did you create this website yourself or did you hire someone to do it for you?
    Plz respond as I'm looking to design my own blog and would like to find out where u got this from.
    kudos

    Feel free to visit my weblog - Mississauga has good painters

    ReplyDelete