Bahan-bahannya
1 cawan tepung gandum
1 cawan serbuk koko
1 cawan minyak jagung
1 cawan air panas
1 cawan susu cair
1 cawan gula
1/2 cawan badam hancur
1 sudu teh beking powder
1 sudu teh soda bikarbonat
1 sudu teh esen vanila
2 biji telur
blender telur bersama minyak,susu cair,dan gula hingga sebati.
Ayak tepung bersama serbuk koko, soda bicarbonat dan beking powder.
Masukkan dalam blender tadi dan masukkan juga esen vanila.Blender biar semuanya sebati.
Akhir sekali masukkan air panas yang mendidih.Blender biar sebati.
Masukkan badam hancur dan dikacau sebati.
Masukkan dalam loyang yang telah disapu margerin dan dialas dengan kertas minyak.
masukkan dalam oven yang telah dipanaskan terlebih dahulu dan bakar selama 50 minit dengan suhu 180 C.
hebat!..boleh jadi mcm azlita aziz ni..hehe
ReplyDeleteterima kasih..kak masih jauh..azlita hebat...
ReplyDeleteNak cuba... Nak cuba. Cam mudah saja... Nanti kl try nk post kat blog sy. Kl leh akak follow sy blk yek
ReplyDeleteNak tanya...badam tu dibakar dulu atau mentah2 masuk dalam adunan kek?
ReplyDeleteNak tanya...badam tu dibakar dulu atau mentah2 masuk dalam adunan kek?
ReplyDeleteboleh belaka..tapi kalau bakar dulu lagi sedap
Deletehuishh nampak mcm sedap jeeee kek coklat bersama badam nie.
ReplyDelete