translate
Sunday, 22 April 2012
Kek Keju Koko
Bahan-bahan
200gm mentega
130gm krim keju
150gm gula halus
200gm tepung kek
1 sudu teh beking powder
4 biji telur
1 sudu teh esen vanila
1 sudu besat serbuk koko
2 sudu besar air suam
Pukul mentega, krim keju dan gula hingga kembang.
Masukkan telur satu persatu sambil dipukul. Biar sebati. masukkan juga esen vanila.
tepung kek diayak bersama beking powder dan dimasukkan dalam adunan tadi. Gaul menggunakan senduk dan biar rata.
Bancuh serbuk koko dengan air suiam.
Alas loyang yang digliss dengan margerin dengan kertas kek.
Masukkan adunan ke dalam loyang dan simpan sedikit lebihan untuk dicampur dengan campuran koko tadi.
Masukkan campuran adunan kek dengan koko dan masukkan juga dalam loyang tadi dan gaulkan sedikit supaya membentuk corak di dalamnya.
Bakar dalam oven yang telah dipanaskan terlebih dahulu . Bakar selama 1 jam dengan suhu 180C. (mula-mula guna api bawah dahulu dan bila minit berbaki 35 minit boleh guna api atas dan juga bawah.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
krim vanila tu yg mcm mna yew
ReplyDeletekrim keju
ReplyDeletekrim keju ni fungsinya macam marjerin dan juga mentega tapi untuk kek2 keju kita kena guna krim keju.
Deletegebu nya cake..pasti sedap.. :)
ReplyDelete