translate
Thursday, 3 May 2012
Puding Cocktail
1 1/2 tin susu cair
1 tin air dari buah dalam tin
1 biji telur dipukul dengan garfu
beberapa kuntum bunga cengkih
Gula
Sedikit garam
Campurkan semua bahan dalam periuk dan masak sehingga mendidih (bila nampak sekali mendidih terus matikan api..jangan berketul)
Agar-agar
1/2 tahil agar-agar kering
5 gelas air
Gula (4 senduk)
Masak agar-agar bersama air dan gula sehingga kesemuanya hancur dan bolehlah dibahagikan dalam beberapa bekas dan warnakan mengikut warna masing-masing
Kastad
3 sudu besar tepung kastad
1/2 gelas susu cair
2 1./2 gelas air
3 sudu besar gula
Kacau semuanya atas api yang perlahan sehingga pekat dan mendidih dan sejukkkan dalam bekas.
Agar-agar yang telah beku dipotong kecil-kecil, begitu juga dengan kastad.
Campurkan kesemuanya dan ditambah juga dengan buahan tin dan juga ais kiub.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Nampak sedapnya. Menyelerakan gitu
ReplyDeletemudah disediakan dan amat menyelerakan..nyaman...
ReplyDeleteSedapnya cocktail.....kalau ada depan mata ...slurrp...slurrppp...nak nata de coco lebih!
ReplyDeleteyum!!!yum!!yum!!
ReplyDeletesedap ni...
mst cuba wat..
tengs..