Setengah bungkus kacang parang..yang harga sekitar RM 2 lebih sikit tu....yang lebihnya bolehlah dimakan (yang boleh dimakan segera)..
Setengah sudu teh jintan manis
Setengah sudu teh jintan putih
4 cawan air
Gula dan garam
Blender kacang parang bersama air sehingga hancur.
Tumbuk sampai lumat jintan manis dan jintan putih.
Masak bersama kacang yang dah blender tadi sehingga masak..tapi jangan lupa masukkan gula dan garam mengikut cita rasa masing-masing.
goreng telur mata kerbau
Beberapa biji bawang merah dimayang halus
Lada merah dihiris halus
Serbuk lada hitam
Daun salad
Tomato dipotong bulat
Timun dipotong bulat
Beberapa keping roti..nak bakar atau begitu saja..
CaRAMENGHIDANG
Telur ditabur bahagian atasnya dengan serbuk lada hitam dan juga bawang merah serta cili merah.
Letak beberapa keping roti dan sertakan bersama tomato, salad dan timun.
Bolehlah dicecah dengan kuah kacang parang tadi..
No comments:
Post a Comment