translate
Saturday, 25 February 2012
Roti Sardin Gulung
Bahan-bahannya
16 keping roti
4 ketul ikan sardin
1 biji limau nipis
Setengah labu bawang besar
1 biji cili merah
Sedikit garam
2 biji telur
Serbuk roti (4 keping roti dibakar dan diblender)
Inti Sardin
Sardin dilenyek hingga sedikit hancur, kemudian masukkan bawang besar yang tel;ah dipotong dadu, cili merah dihiris nipis dan masukkan air limau nipis dan sedikit garam.
Roti di gelek sehingga nipis.
Masukkan inti sardin dan digulung dengan kemas dan bahagian tepinya disapu dengan telur yang telah dipukul dengan garfu.
Setelah selesai menggulung kesemua roti, celup roti dengan lebihan telur tadi dan digolek pada serbuk riti dan digoreng dengan minyak panas sehingga kekuningan dan rangup.
(untuk bekalan anak pada waktu pagi...roti yang siap digulung disimpan dalam peti sejuk dan lakukan proses mencelup telur dan menggolek serbuk roti pada waktu pagi untuk memastikan roti kekal rangup masa dimakan)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
This comment has been removed by the author.
ReplyDelete