translate
Sunday, 26 February 2012
Murtabak Maggi
Bahan-bahannya
3 keping maggi
100gm daging dan dikisar (tak kisah banyak mana pun)
Selabu bawang besar
Beberapa tangkai daun sup
2 biji cili merah
sedikit jintan manis
Sedikit jintan putih
2 sudu besar serbuk kari daging
Sedikit garam
5 biji telur..nak guna telur lebih pun tak kisah
Caranya..
Maggi direndam atau kalau nak cepat dicelur.
Bawang besar dipotong dadu, daun sup dicincang , jintan manis dan putih ditumbuk dan cili merah dipotong dan dicincang.
Gaul bersama daging kisar,bawang, jintan manis dan putih, cili merah dan daun sup.
telur dipukul dengan garfu dan dimasukkan dalam bahan di atas tadi, masukkan juga serbuk kari dan sedikit garam.
Akhir sekali masukkan maggi yang telah ditos..gaul biar serata.
Panas kuali rata dengan sedikmit minyak dan masukkan bahan di atas dan bentukkan mengikut kesukaan (empat persegi atau bulat)
Biar masak dan balik.
Boleh dimakan dengan sos atau kuah cuka.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment