translate

Thursday, 22 March 2012

Cupcake Pisang Coklat Berwalnut

90gm mentega dicairkan dan disejukkan
2 biji telur(A)
155gm gula perang
1 sudu teh esen vanila
1/2 sudu teh garam
90gm tepung naik sendiri
50gm serbuk koko
1/2 gelas susu cair
50gm walnut dicincang
1 1/2 biji pisang (100gm) dilenyek)

Telur dipukul bersama gula perang, esen vanila dan garam hingga kembang.
Dengan kelajuan sederhana masukkan mentega cair, tepung naik sendiri , pisang dan walnut cincang dan  koko.  Biar sampai rata.
Masukkan juga susu cair.  Biar sebati
Masukkan dalam bekas cupcake..jangan sampai penuh.
Bakar dalam oven yang telah dipanaskan terlebih dahulu dan bakar ia selama 25 minit dengan suhu 190C.

1 comment:

  1. Comei2 cup cake dengan sarungnya..sedap dipandang, pasti enak di makan.

    ReplyDelete