translate
Sunday, 25 March 2012
Kek Mangkuk Yogurt Kelapa dengan Hiasan Atas Meringue
65gm mentega
60gm gula halus
1 biji telur
20gm kelapa kering
1/2 sudu teh esen vanila
120gm yogurt
90gm tepung naik sendiri
Hiasan atas meringue
1 biji putih telur
1/2 sudu teh esen vanila
90gm gula asing
60gm kelapa kering
Untuk Kek
Pukul mentega dengan gula hingga kembang dan berkrim.
Masukkan telur dan pukul selama 1 minit. Masukkan kelapa dan esen vanila.Kacau.
Masukkan yogurt dan pukul hingga sebati. Akhir masukkan tepung yang telah diayak. Kaup dan balikkan.
isikan adunan dalam cupcake dan bakar selama 15 minit atau sehingga masak.
Untuk Hiasan meringue
Pukul putih telur hingga pekat dan berkilat. Masukkan esen vanila dan gula. Pukul lagi.
Akhir sekali masukkan kelapa kering.kacau sebati.
Keluar cupcake dari oven dan letakkan hiasan meringue di atasnya dan bakar semula selama 15 minit lagi atau sehingga hiasan meringue mengeras.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
untuk kami yg baru nak belajar...boleh tak tunjuk kan step by step...rasa nya lebih baik dahn amat berguna buat kami yg baru belajar...
ReplyDeletesinggah sini dan follow.:)
ReplyDeletemalu pulak kak...nanti bila kak buat semula kak cuba ..
ReplyDelete