translate
Saturday, 31 March 2012
Kek keladi
2 cawan tepung vanila sponge mix
4 biji telur
2 biji putih telur
1 sudu teh ovelette
2 sudu besar minyak masak
1/4 cawan air
Putar kesemua bahan(kecuali minyak) hingga kembang dan pekat.
Masukkan minyak dan putar seketika biar sebati.
bakar kek (bahagikan kepada 4 kali bakar) selama 15 minit dengan suhu 180C
Inti Keladi
4 ketul keladi (300gm)..yang telah direbus
2 1/2 cawan santan
2 sudu besar tepung gandum
2 sudu besar tepung jagung
8 sudu besar gula
2 biji telur merah
Sedikit garam
Pewarna keladi
Kesemua bahan diblender dan dikacau atas api yang perlahan sehingga pekat dan mendidih.
Setiap lapis kek dicurah dengan keladi dan disusun satu persatu dan bahagian paling atas ditabur juga dengan kelapa kering.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
sedapnya kak yah...
ReplyDeletesedapnya...
ReplyDelete