translate
Sunday, 4 March 2012
Dorayaki
100 gm tepung gandum
1/2 sudu teh soda bikabonat
60 gm gula kastor
2 sudu besar madu
1 sudu besar minyak masak
2 biji telur
1 sudu teh esen vanila
Ayak tepung dengan soda bikabonat.
Putar telur bersama gula hingga kembang.
Kemudian masukkan minyak masak, madu dan esen vanila, kacau dengan senduk.
Kemudian masukkan tepung tadi.Kacau lagi.
Panaskan kuali tanpa minyak..sapukan sedikit minyak dan guna senduk kecil sendukkan kuih kita kecil-kecil. Bila masak terbalikkan dan biarlah bahagian bawahnya masak juga.
Boleh dimakan begitu saja atau sapu dengan jem, madu atau letak inti kacang merah.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
sedap nye dorayaki.. :))
ReplyDeletememang sedap dan yang seronok mudah dibuat dan anak-anak sukee
ReplyDelete