translate

Wednesday, 21 March 2012

Muffin Berwalnut

2 biji telur
225 gm tepung naik sendiri
125 gula kastor
125 ml susu segar
150 gm mentega
1/2 cawan walnut hancur
1 sudu teh vanilla
Walnut cincang


Caranya
Cairkan mentega dan selepas itu dimasukkan ke dalam susu segar yang telah bercampur dengan telur(dipukul dahulu dengan garfu),dan vanilla.  Kemudian masukkan tepung dan gula kaster dan juga walnut hancur.. Kacau hingga sebati.  Masukkan adunan dalam bekas muffin dan  tabukan walnut cincang di atasnya.(masuykkan adunan  3/4 daripada bekas mangkuk kek aja)  Bakar dengan suhu 180C selama 25 minit. (Untuk mendapatkan muffin yang baik , simpan dahulu adunan sebelum dibakar lebih kurang 1 jam)

1 comment:

  1. Waa..enaknye..sy pantang nengok muffin, mmg teringin saje

    ReplyDelete