translate
Sunday, 1 January 2012
Puding Triffle
Puding Triffle
Kek Swiss Roll
80gm tepung kastad
250 ml susu cair
4 sudu besar gula
sedikit garam
700ml air
Setengah kotak kristal jelly
Hirisan buah peach
200ml air panas
Kek dipotong dalam ukuran setengan inci dan disusun rapat-rapat dalam bekas dan tekan sedikit kek tersebut supaya kemas di dasarnya.
Tepung kastad dibancuh dengan susu cair, air . gula dan sedikit garam dan dimasak menggunakan api yang perlahan. Apabila sudah pekat dan sekali mengelegak bolehlah ditutup api dan dimasukkan dalam bekas kek tadi. Letak potongan buah di atas lapisan kastad tadi. Bancuh kristal jelly dengan 200ml air mendidih dan dimasukkan dalam lapisan terakhir triffle kita. Simpan dalam peti sejuk dan bolehlah dipotong bila nak makan.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
menarik skali ..
ReplyDeletetq share dgn kwn2 d sini ..
Terima kasih....resepi yang mudah disediakan dan rasanya agak sedap juga.....
ReplyDeleteSuka resipi ni, tengok pun dah nampak sedap!
ReplyDelete